perjantai 6. huhtikuuta 2012

Eräjormailuu

Suklaamunilla mässäilyy ja sohvalla makailuu, netis roikkumista ja bissen kittaamista baarissa - ei kiitos! Me citykanit Nefer, E ja N lähetään viettää pääsiäistä Joutsaan N:n isovanhempien mökille! Ohjelmas on mm. lumitöitä ja muuta hyötyliikuntaa, saunomista, syömistä ja juomista ja yleistä rentoutumista luonnon keskellä. Diggaan mökkeilystä - musta on ihana hengaa tukka pystyssä ja ilman meikkii verkkareissa, tehä erilaisii pikku askareita, lukee, saunoo ja syödä ja juoda hyvässä seurassa. Nyt tarjoutu onneks tilaisuus tällaseen ihanaan tervehenkiseen viikonloppuun (ostettiin vaan yks viinipönä) ja eräjormailuun. :)


Kaikki mökkeily on kivaa, mut erityisen siistii musta on olla sellasel mökillä, mis ei oo liikaa nykyajan mukavuuksii. Tuol Joutsas ei esim. oo sisävessaa eikä näin talvi-aikaan tuu vettä mökkiin eikä saunalle, vaan vesi haetaan parin askeleen päässä olevasta järvestä. Mua ei haittaa käydä ulkovessassa (varsinki ku ne nykyisin on viel niin hienoja), tai kannella saaveissa vettä mökille ja saunalle ja lämmitellä sitä padassa. Siitä vaan tulee enemmän mökkifiilis ja ruoka, juoma ja uniki maistuu paremmalle. Ja onks siistii herätä aamulla kaikes rauhas lintujen lauluun ja mennä juomaan aamukahveja ja nauttii ihanasta järvimaisemasta frendien kaa? Nyt on viel hyödyllistä tekemistäki siellä, nimittäin lumityöt ja mökin kevätkuntoon laittaminen, ni ei tuu aikakaan pitkäks! Ainiin ja järven ollessa jäässä täytyy siihen luonnollisesti kairaa reikä, jos sitä vettä halutaan. N kuulemma osaa kairaa (vai kairata - miten toi kirjotetaan?) ja ootan kovasti, et pääsen kans oppii sen taidon - oon niin fiiliksis täst eräjormailusta! :D

Huomen aamulla on sit tosiaan lähtö, kuulemma klo 9 lupas toi E kurvaa tohon mua hakee. Pakataan auto ja parin kolmen tunnin päästä puretaan se siel metsän keskellä. Nyt ei ookaan tietä kuulemma aurattu ihan perille asti, niin edes on sellanen vissiin kilsan kävely kamojen kaa. Onneks E hommas meille kolme pulkkaa, ni saadaan varmaan ruuat, juomat ja kamat vietyy yhellä reissulla. Kyllä me citykanit ollaan fiksuja! Sitte askareisiin ja illal hyvää ruokaa ja punkkuu, namnamnam...


Menee kuitenki tällaseks se eka ilta! :P

Mut nyt siis pakkaamaan flanellipaitaa, verkkareita, villasukkii yms. ja tiskaamaan noi tiskit tuolta pois kummittelemasta. Täytyy varmaan viel huitasta yks lihasrelaksatti nassuun, ku särkee taas toi pakara juoksulenkin jäljilta (note to self: muista pakata napit ja geelit). Otan kameran messiin, et voin dokumentoida meiän mahtavii eräjormailutaidonnäytteitä ym. hienoo (ei tuu siis olee mitään tollasii viininlipittelykuvii). Ihquu pääsiäistä kaikille - maalailkaa munii, kasvatelkaa niitä ruohoja (on tähän aikaan vuodesta ihan laillistakin) ja jättäkää ne luudat parkkkiin, jos otatte!


Tuliskohan R.G. mua vastaan Heinolan ABC:lla? <3


2 kommenttia:

  1. N on just sellanen et se osaa KAIRATA > kadehdittava eräjormataito kieltämättä, mitä jos joutuu vaikka jäätikölle niin pitäähän sitä kalaa saada :) mut varokaa heikkoja jäitä, sanoo nalle!

    odotan innolla eräjormakuvia ja selkeesti ei oo mikään etp-leiri tulossa, lumityöthän on sitä parasta liikuntaa ja muuten ihan sairaan rankkaa nimim. lapioin talvella 3 neliön kokosen alueen lunta meiän iskän pihalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kairaaminen on kivaa eikä jäihinkään pudottu - kyllä meistä vielä metsän asukkeja sais! :D

      Poista